Nabij

Parc Régional De Brière

Het natuurpark van Brière is het tweede moerasgebied van Frankrijk. Het is een mysterieuze plek, bestaande uit eilanden, lichamen van water, en de uiterwaarden. Verschillende formules wandelingen zijn mogelijk: te voet, met de fiets, te paard, per koets, per binnenschip, dag of halve dag. Er zijn ook bevestigd voor wandelaars, de Tour de Briere duurt 3 dagen

Le Croisic

Le Croisic is historisch deel van Bretagne. De stad wordt begrensd door de Atlantische Oceaan, heeft een haven.
Le Croisic, staat op oude rotsachtige eilandjes gevarieerde landschappen verbonden met het vasteland door een zand depot heeft ook getraind over het duin naar het oosten van La Baule.
Ten noorden van de stad, is de droge haven ligt bij de ingang van de Grand traict (een van de twee takken van de zee in de bodem dringt en het voeden van de kwelders). [1] En geplaatst op een soort estuarium, het is meer beschermd tegen de grillen van de oceaan sinds 1840 een granieten dam 850 meter lang, de pier Tréhic, beschermt westen winden en stromingen kwam uit de zee. Het was rond de haven die de stad zich heeft ontwikkeld. Tegenover het noorden, ongeveer 550 meter van het, ligt ten zuiden van Pen-Bron (op het grondgebied van de gemeente La Turballe) gebouwen met zonne-end maritieme centrum. Dit punt is ook verbonden met het vasteland door zand afzettingen die het duin Pen-Bron gevormd.
Beide banden en zand hebben geïsoleerd dit zeegebied zijn traicts, het rustiger het water van de oceaan en wordt dus omgezet in een wad, gedaan voor meer dan duizend jaar aan de zoutmoerassen van Guérande vormen. Traicts zuiden van het schiereiland Croisic is een van de weinige voorbeelden van een dubbele tombolo (zandeiland die uiteindelijk aan te sluiten op het vasteland). Noordwesten, westen en zuiden van de stad, kust, duinen en rotsachtige, minder dichtbevolkte verstedelijkte, werd uitgeroepen tot Wild Coast. U kunt het schuim van de golven, gedreven door de wind op de weg langs de kust te zien. Het interieur van dit deel van het schiereiland is waarschijnlijk de laatst overgebleven platteland, rond Pé La Mer, aan de westkust. 

Guérande  Terre De Sel

De stad maakt deel uit van het historische Bretagne, traditionele country dan Guérande in het historische land van Nantes regio.
Stad van kunst en geschiedenis sinds 2004, de stad is beroemd om zijn kwelders en de middeleeuwse stad. Dit is een van de weinige Franse steden hebben de wallen bewaard in hun geheel (1434 m omtrek). Dit is een geweldige plek in de geschiedenis van het hertogdom van Bretagne, en historisch gezien de hoofdstad van een gebied genaamd Guerande schiereiland, die samenvalt met de zuidelijke uitbreiding van de Bretonse taal met de kuststrook van de Retz en Pornic.
Guérande is een van de 21 gemeenten die behoren tot het Regionaal Natuurpark van Brière.
Bezoeken Saltmarsh

Piriac    La Turballe

Piriac :

Waag je in de piriacaises straten kunt u de zeelucht, bekend om de heilzame werking en door de manier ademen, bewonder de oude granieten huizen, gebloeid door de hortensia's en stokrozen
Engage jezelf in de smalle straatjes, een aantal van hen zal je de zee op de achtergrond en de voetsporen van beroemde schrijvers die kwam logeren Piriac geven. Als je geluk hebt, dan hebt u misschien zult tegenkomen een piriacais die zal u vertellen de verhalen en legendes van deze kleine stad.

La Turballe :
Ten zuiden van de haven, een lang zandstrand, naturisme toegestaan een groot deel, wordt in het westen begrensd door dat deel van de oceaan, die ook wordt genoemd "Croisic haven." Het heet "Beach Grote Cliff" in verwijzing naar het belang van een grote duin dat het grenst aan het oosten, die de ruggengraat van het schiereiland Pen-Bron. Dit vormt het zuidelijke deel van de stad en aan het zuidelijke uiteinde bevinden zich gebouwen helio-maritieme centrum, opgericht in de late negentiende eeuw en nog steeds in het bedrijfsleven. Voorbij, nog steeds naar het zuiden en ongeveer 550 meter van de helio-maritieme centrum ligt aan de andere kant van de grote traict Croisic, de haven van Croisic.
De zee ten noorden van de haven, in de richting van Piriac is veel meer rotsachtig.
De kerk Trescalan, boven op de hoogste heuvel van de stad, biedt een fraai uitzicht op de zoutmoerassen van Guérande kleine traict Croisic, die het oosten uit te breiden van het schiereiland Pen-Bron .

La Baule    Saint Nazaire

La Baule : 

Badplaats aan de Côte d'Amour, is beroemd om zijn lange zandstrand aan de onderkant van de baai van Pouliguen, casino en luxe hotels in de zee. Met een geschatte bevolking van ongeveer 16.000, kan de zomer bevolking te bereiken 150 000 inwoners.
De stad dankt haar groei aan de ontwikkeling van het toerisme in de late negentiende eeuw. Met een dennenbos geplant in 1840 om de opmars van de duinen te stoppen, de stad ziet eerste steunpunt rijke families die prachtige villa's langs het strand gebouwd. Na het ervaren van een gouden eeuw tijdens de Roaring Twenties, de stad te lijden van de gevolgen van de economische crisis van de jaren 1930 en de Tweede Wereldoorlog. Ze vindt de kracht in de jaren 1960, resulterend in een nieuwe vorm van verstedelijking, wordt de economie nog steeds gebaseerd op het toerisme.

Saint Nazaire :
Historisch gezien, Saint-Nazaire is onderdeel van Bretagne en het Pays Nantais, voormalige gebieden in de Verenigde Staten van Frankrijk in 1532 en uiteengereten tijdens de Franse Revolutie. De stad is de hoofdstad van de scheepsbouw in Frankrijk, de scheepswerven in Saint-Nazaire is een van de zes locaties in de wereld tot grote schepen van meer dan 300 meter te bouwen.
Geografisch, Saint-Nazaire ligt in het Armoricaanse massief, ten noorden van de Loire-estuarium.
Saint-Nazaire naar Nantes is een belangrijk economisch centrum van het Grote Westen, dankzij de haven van Nantes-Saint-Nazaire haveninfrastructuur, maar ook door het hoge gewicht van de industriële sector van de luchtvaart en de bouw van marineschepen.